Mainos
Mainos

Sasilta ehdotus WTO:n pääjohtajakiistaan

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi esittää kompromissia Maailman kauppajärjestön WTO:n pääjohtajakiistaan.

Hänen mukaansa kuusivuotista virkaa tavoittelevat Uuden-Seelannin Mike Moore ja Thaimaan Supachai Panitchpakdi voisivat puolittaa virkakauden. Sasi kertoi tämän aamun Etelä-Suomen Sanomien ja Satakunnan Kansan haastattelussa, että ajatus puolittamisesta on tuotu esiin uusimmissa neuvotteluissa.

Sasi toivoo, että pääjohtajan valinta saataisiin hoidettua jo ennen lomia, jotta loppuvuodesta Seattlessa Yhdysvalloissa pidettävä WTO:n ministerikokous ei vaarantuisi.
Suomi kannattaa pääjohtajan tehtävään Thaimaan ehdokasta, koska virka on tällä kierroksella luvattu kehitysmaille. Pääjohtajan valinta on ollut esillä siitä lähtien, kun italialainen Renato Ruggiero siirtyi toukokuussa eläkkeelle.

Sasin tehtävänä on EU-puheenjohtajamaan ministerinä esitellä EU:n yhteisiä näkemyksiä kauppajärjestön kokouksessa Seattlessa. Hän myös esittelee EU:n ehdokkaan järjestön pääjohtajaksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme