Mainos
Mainos

Satakunta poliisia työttömäksi EU-puheenjohtajuuden päättyessä

Ongelma koskee erityisesti Helsingin poliisilaitosta, sillä valtaosa uusista poliiseista palkattiin päkaupunkiin EU-puheenjohtajuuskaudeksi.

Suurin osa Suomen EU-puheenjohtajuuskaudeksi palkatuista poliiseista jää työttömäksi vuoden vaihteessa. EU-puheenjohtajuuden ajaksi palkattiin noin 85 uutta poliisia määräaikaisella työsopimuksella, ja nyt suurimman osan sopimuksia ei uusita.

Aamulehden mukaan ongelma koskee erityisesti Helsingin poliisilaitosta, sillä valtaosa uusista poliiseista palkattiin pääkaupunkiin. Alkuvuodesta työttömiä poliiseja on Suomessa arviolta 150-200, mikä on poikkeuksellisen paljon.

Suomen poliisijärjestöjen liiton pääluottamusmiehen Keijo Purosuon mukaan työllistymisongelmat alkoivat kuitenkin jo ennen EU-puheenjohtajuutta. Hänen mukaansa poliisilaitokset eivät ole palkanneet uutta väkeä tilalle samaan tahtiin kuin poliiseja jää eläkkeelle tai poistuu viroista. Tästä syystä poliisikoulun sisäänottomäärät on laskettu yläkanttiin.

- Virkojen täyttämättä jättäminen johtuu poliisilaitosten rahatilanteesta. Määrärahat ovat tiukalla, ja valtion menoja halutaan tarkastella kriittisesti, Purosuo sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme