Mainos
Mainos

Satamakiistan neuvottelut ovat katkenneet

Neuvottelut satamakiistan ehkäisemiseksi ovat katkenneet. On mahdollista, että kuljetusalojen työntekijäliitto AKT antaa satamiin lakkovaroituksen. Lakko aiheuttaisi huomattavaa vahinkoa Suomen ulkomaankaupalle.

Erimielisyydet koskevat etenkin irtisanomissuojaa. AKT vaatii irtisanotuille vuoden pituista palkkakorvausta nykyisen puolen vuoden sijaan.

Erimielisyydet koskevat myös työaikoja. Satamat haluaisivat mitoittaa työvoiman määrän kulloisenkin tarpeen mukaan.

Neuvotteluja AKT:n ja Satamaoperaattorien välillä on käyty lokakuusta lähtien ilman mainittavaa edistystä. Neuvottelujen tarkoituksena on ollut välttää satamien sopimusriidasta mahdollisesti aiheutuva satamien ahtaajien lakko.

Noin 25 satamassa työskentelee suunnilleen 3000 AKT:hen kuuluvaa ahtajaa ja vajaat 400 tilapäistä satamatyöntekijää.

AKT:n hallituksen on määrä pohtia tilannetta huomenna. Alan työehtosopimus päättyy tänään, joten lakkovaroitus on mahdollista jättää huomenna.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot