Mainos
Mainos

Satamalakko jatkuu - osapuolet sanasodassa

Ahtaajien lakko jatkuu. Uusista tapaamisista lakon lopettamiseksi ei ole toistaiseksi sovittu. Työkiista koskee etenkin irtisanomissuojaa.

Jos lakko pitkittyy, sen arvioidaan aiheuttavan suuria vahinkoja Suomen ulkomaankaupalle. Teknologiateollisuuden mukaan lakko saattaa johtaa palkanmaksun keskeyttämiseen asteittain esimerkiksi metallijalostuksessa sekä kone- ja metallituoteteollisuudessa.

- Jos ei saada tuotteita toimitettavaksi, ei ole mitään tekemistä. Muutenkin elämme lyhennettyjen työviikkojen ja lomautusten aikaa. Ja nyt sitten vielä menetämme näitä vähäisiäkin toimituksia, toteaa Teknologiateollisuus ry:n varatoimitusjohtaja Risto Alanko.

- Varsin nopeasti menetämme teknologiateollisuudessa paljon enemmän työpaikkoja kuin mitä Suomessa on ahtaajia, Alanko jatkaa.

Teknologiateollisuus huomauttaa myös haitallisista vaikutuksista työllisyyden kehittymiseen.

- Tilannehan ei ole sellainen, että kun satamat aukeavat, tilanne olisi ennallaan. Tässä on jo nyt tullut mittavia imagotappioita ja se merkitsee tuotannon tason pysyvää alenemista. Myös työllisyyden kehityksessä tulee aivan varmasti notkahdus, Alanko sanoo.

"Ylidramatisointia ilmassa"

AKT kumoaa teknologiateollisuuden väitteet. AKT:n puheenjohtajan Timo Rädyn mukaan lakko ei keskeytä Suomen orastavaa nousua.

- Tämä ei tietenkään pidä paikkaansa. Tässä halutaan nyt tahallisesti dramatisoida tilannetta. Ne vaatimukset, joita on esitetty, niiden taloudellinen merkitys tästä muutosturvasta työnantajalle on marginaalinen. Siitä huolimatta työnantaja toimii ainakin vielä toistaiseksi siten, että mieluummin se on sopimatta asiaa, Räty toteaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot