Mainos
Mainos

Satamalakko päättyy - ahtaajille ei tule automaattista irtisanomisrahaa

Satamien lakko päättyy. Sekä AKT että Satamaoperaattorit ovat hyväksyneet työriitaan annetun sovintoesityksen. Ahtaajat palaavat töihin vähitellen, mutta työt satamissa alkavat käynnistyä jo tänään.

Osapuolet kiistelivät erityisesti irtisanottujen muutosturvasta. Mitään automaattisesti tulevaa irtisanomisrahaa ei tullut, kertoo valtakunnansovittelija Esa Lonka. Asia jäi pitkälti yrityskohtaisesti sovittavaksi.

Yli kaksi viikkoa kestäneen lakon päättyminen varmistui, kun Auto-ja kuljetusalojen työntekijäliitto AKT:n ja Satamaoperaattoreiden hallitukset hyväksyivät Lonkan aamuyöllä jättämän esityksen.

Noin 3 000 ahtaajan lakko sulki lähes kaikki Suomen satamat ja olisi lähiaikoina pysäyttänyt paperiteollisuuden lisäksi myös paljon muuta teollisuutta ja kauppaa.

Sovun syntymistä vauhditti keskusjärjestöjen johtajien tultua pari päivää sitten mukaan neuvotteluihin. Se syntyi nyt parissa päivässä pitkään jumissa olleen tilanteen jälkeen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme