Mainos
Mainos

Satamalakon ratkaisu ei ole näköpiirissä

Ahtaajien lakon sovittelu jatkuu edelleen. Kaksi viikkoa jatkuneita neuvotteluja vauhditetaan nyt keskusjärjestöjen tuella.

Torstain vastaisena yönä yhden jälkeen käytiin edelleen neuvotteluja, jotka olivat kestäneet jo 14 tuntia putkeen. Mukana ovat Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Eeva-Liisa Inkeroinen ja SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly (sd.).

Ratkaisevaa edistymistä työriidan lopettamiseksi ei kuitenkaan lähiaikoina odoteta. Neuvotteluja käyvät edelleen AKT ja Satamaoperaattorit. Keskusjärjestöjen rooli on lähinnä neuvoa-antava.

Myös Lyly ja Inkeroinen arvioivat, ettei merkittävää liikahdusta ole vielä odotettavissa.

- Tulemme katsomaan, missä tilanteessa sovittelu on. Ehkä voimme tuoda myös joitain ideoita. Tämä on erittäin vaikea tilanne, ja aika iso tehtävä saada tähän ratkaisu, Lyly sanoo.

- Kiista on edelleen ratkaisua vaille, mutta on vielä liian varhaista sanoa, kuinka syvällä tämä jumi on, sanoo Inkeroinen.

"Erorahamalli ei mahdollinen"

Etenkään suurimpaan kiistan aiheeseen eli irtisanottavien muutosturvan parantamiseen ei ole nopeita ratkaisuja odotettavissa.

Inkeroinen toisti eilen EK:n ja Satamaoperaattorien kannan, että muutosturvaksi esitetty erorahamalli ei ole mahdollinen, koska se ei istu suomalaiseen työttömyysturvajärjestelmään.

Irtisanomiskysymykset jätetään todennäköisesti taka-alalle, kunnes helpommin ratkaistavat asiat on käsitelty. Alun perin AKT on vaatinut muutosturvan käsittelyssä edistystä ennen kuin muista asioista, kuten palkankorotuksista, päästään puhumaan.

Toinen keskeinen riita koskee työaikajärjestelyjä. Työnantaja haluaa joustavammat työajat, koska kiireet laivojen purku- ja lastaus vaihtelevat paljon.

Katso Eeva Lehtimäen raportti

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot