Mainos
Mainos

Satamaoperaattorit: Vastaava kriisi vältettävä tulevaisuudessa

Satamaoperaattorit toivoo, että ahtaajalakkoa vastaava kriisi pystytään tulevaisuudessa välttämään.

Lakkoneuvotteluihin osallistunut toimitusjohtaja Juha Mutru sanoo olevansa tyytyväinen siihen, että nyt tehty sopimus sisältää työryhmiä, joissa asioista voidaan vastedes neuvotella.

- Tavoitteena on oltava, että löydämme työntekijäpuolen kanssa keinoja koetun kaltaisen kriisin välttämiseksi ja satamiemme toiminnallisen iskukyvyn jatkuvaksi parantamiseksi, Mutru sanoo.

Mutrun mukaan neuvotteluissa oli nyt "sellaisia periaatteellisia ja taloudellisia vaatimuksia", että lakon välttäminen oli mahdotonta.

- Kynnyskysymyksenä ollut eroraha pystyttiin torjumaan, satamaoperaattoreille tärkeän alihankinnan käyttöön ei tullut rajoituksia ja palkkoja korotetaan yleisen linjan mukaisesti, Mutru summaa työnantajapuolen näkemyksiä saavutetusta sopimuksesta.

Mutrun mukaan työtaistelutoimet päättyvät välittömästi ja ahtaajat palaavat töihin viimeistään tiistaina.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot