Mainos
Mainos

Satamissa kytee uusi työehtokiista

Satamissa muhivat ainekset uuteen työehtosopimuskiistaan. Vuosi sitten ahtaajat lakkoilivat muutosturvansa parantamiseksi, mutta AKT on edelleen tyytymätön muutosturvaan ja tavoittelee sen parannusta, kun sopimus umpeutuu tammikuussa.

AKT:n puheenjohtaja Timo Räty väittää, että ahtausliike Finnsteve saa kirjanpitokikkailulla tuloksensa näyttämään tappiolliselta. Finnsteve kiistää väitteen.

Vuosi sitten satamien ahtaajien työehtosopimuskiista johti yli kaksi viikkoa kestäneeseen lakkoon. Työehtosopimuksessa sovitun muutosturvan piti parantaa irtisanottavien uudelleenkouluttamista ja -työllistämistä, mutta viimeaikaisten irtisanomisten perusteella muutosturva näyttää jääneen pelkäksi irtisanomisajan pidennykseksi.

- Tämä on osoittanut sen, että muutosturvan taso ei vielä ole riittävä, AKT:n puheenjohtaja Timo Räty sanoo.

Satamaoperaattorien toimitusjohtaja Juha Mutru on sitä mieltä, että viimevuotinen muutosturvan parannus oli askel väärään suuntaan.

- Viimevuotinen ratkaisu oli kompromissi, joka niissä olosuhteissa saatiin aikaan. Mutta se ei ole oikea suunta, Mutru sanoo.

Ahtaajien nykyinen työehtosopimus on voimassa tammikuun loppuun 2012.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme