Mainos
Mainos

Satamissa tänään työnseisauksia

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT järjestää kuusituntisen työnseisauksen Suomen satamissa. Työt keskeytetään ensin neljäksi tunniksi iltapäivällä ja sitten kahdeksi tunniksi yöllä.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto järjestää tänään satamissa kaksi työnseisausta. Ahtaajat keskeyttävät päivällä työnsä neljän, ja yöllä kahden tunnin ajakasi.

Työnseisauksella liitto osoittaa mieltään tekeillä olevaa EU:n satamapalveludirektiiviä vastaan. Kiistelty direktiivi pyrkii avaamaan satamapalveluja kilpailulle ja mahdollistaisi muun muassa ahtaustöiden teettämisen laivojen omalla miehistöllä. Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto pitää satamapalveludirektiiviä tarpeettomana.

- Se on tarpeeton. Jo tällä hetkellä kuka tahansa voi harjoittaa ahtaustoimintaa. Toisaalta direktiivillä saatetaan jopa vaarantaa tällä hetkellä toimivat tehokkaat ahtauspalvelut. Komanneksi direktiivi on Suomea velvoittavan kv-lainsäädännön vastainen, sanoo AKT:n puheenjohtaja Timo Räty.

Ahtaajien työnseisaus ajoittuu aamu- ja iltavuoron vaihteeseen. Sen ei odoteta häiritsevän matkustajalaivaliikennettä.

Vastaavanlainen mielenosoitus järjestetään tänään myös muiden Pohjoismaiden ja Saksan satamissa.

(MTV3)

(Huomenta Suomi 14.06.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme