Mainos
Mainos

Sateet huvipuistojen kiusana

Yhtäjaksoiset helteet olivat valtaosassa maata tänä kesänä harvinaista herkkua.

Monin paikoin kolea ja epävakainen kesä on syönyt huvipuistojen kävijämääriä. Useista huvipuistoista kerrotaan, että kävijämäärät jäävät kymmenestä viiteentoista prosenttia edelliskesästä.

Pikainen soittokierros eri huvipuistoihin kertoo, että sää on huvittelijoille yksi tärkeimmistä tekijöistä. Huvipuistoon ei lähdetä pitämään sadetta, vaan vasta aurinko saa väen liikkeelle.

Useat huvipuistot näyttävätkin jäävän nyt viime kesän kävijämääristä.

Esimerkiksi Mikkelin lähistöllä toimivan Visulahden matkailukeskuksen puistojohtaja Ville Asikainen vahvistaa epäilykset.

- Kun meillä pääasiallisesti toiminta keskittyy tähän huvipuisto- ja majoitusbisnekseen, niin kyllä siihen sää vaikuttaa. Eivät ihmiset tule huonoilla keleillä altaan vierelle aikaansa viettämään. Ja sää vaikuttaa myös matkustusherkkyyteen. Jos viime kesään vertaa, niin kävijämäärät jäävät tänä kesänä noin 15 prosenttia edelliskesästä, kertoo Asikainen.

Huvipuistojen joka kesäinen vetonaula Linnanmäki näyttää kuitenkin onnistuneen kohtalaisesti. Linnanmäki palkitsi kesän miljoonannen kävijän tänään iltapäivällä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme