Mainos
Mainos

Sateet ja tuuli juhannusaaton riesana

Kalsea sää on sävyttänyt juhannusaaton viettoa. Kuurosateita ja ukkosia on saatu monin paikoin, ja myös tuulet ovat paikoin erittäin voimakkaita.

Juhannuskokot sytytetään suuressa osassa maata sateisissa, tuulisissa ja koleissa oloissa. Lähes koko maassa on saatu tänään vähintään kuurosateita ja monin paikoin on myös ukkostanut.

Vesillä tuulet ovat jopa myrskyisiä ja maa-alueillakin puuskat voivat yltyä vaarallisen voimakkaiksi. Tuulet ovat aiheuttaneet muutoksia myös matkustajaliikenteessä. Helsingistä on peruttu useita katamaraani- ja kantosiipialusten vuoroja Tallinnaan.

Miltei koko eteläisessä Suomessa myrsky on työllistänyt runsaasti pelastushenkilöstöä, kun puita on kaatunut ja veneilijät ovat pyrkineet vesiltä rantaan. Pohjois-Suomessa aattoa on saatu viettää leppeämmässä säässä, sillä siellä on satanut vain paikoitellen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme