Mainos
Mainos

Sateet kohentavat satonäkymiä

Viime aikojen sateet ovat Maaseutukeskusten liiton mukaan vaikuttaneet siihen, että kuivuudesta kärsinyt sato on lähtenyt kasvuun kaikkialla maassa.

Kevätviljat ovat oraalla Oulun lääniä myöten, ja ruis on tähkällä Etelä-Suomen alueella. Lisäksi etelässä syysviljakasvustojen kunto on hyvä.

Häme, Kymenlaakso sekä Pohjois-Pohjanmaa ovat kuitenkin jääneet alle keskimääräisen sademäärän. Pahoja kuivuusongelmia ei kuitenkaan ole missään.

Metsämarjojen sato vaihtelee alueittain

Mustikan runsaat kukinnot lupailevat paikoin erittäin hyviä marjasatoja Pohjois-Karjalaan ja Kainuuseen. Etelä-Suomessa mustikka on kuitenkin kukkinut osittain heikosti. Metsäntutkimuslaitos Metlan mukaan mustikan kukinta on päässyt tänä vuonna vauhtiin viikkoa edellisvuotta aiemmin.

Mustikkasadon lopullisen suuruuden ratkaisevat lähiviikkojen sääolot. Elleivät halla ja kuivuus tee tuhojaan, kypsiä marjoja päästään Etelä-Suomessa poimimaan heinäkuun 20. päivän tienoilla ja Kainuussa sekä Pohjois-Pohjanmaalla viikkoa myöhemmin.

Suomuurain on kukkinut vaihtelevasti Etelä-Suomen soilla toukokuun loppupuolelta lähtien. Suurilla avosoilla lakka on kukkinut paikoin runsaasti, mutta pienillä avosoilla kukkia on näkynyt vähän.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot