Mainos
Mainos

Sateet lisänneet tulvariskiä Lapin jokialueilla

Suomen ympäristökeskus ennustaa tulvien voivan nousta ennätyskorkeuteen Ounasjoella ja Ivalonjoella, jos lumi alueella sulaa nopeasti.

Viime viikon sade on lisännyt Lapin jokien tulvariskiä. Suomen ympäristökeskuksen mukaan Ounasjoki ja Ivalonjoki voivat tulvia jopa ennätyksellisesti, jos lumi sulaa nopeasti. Sen sijaan Etelä-, Länsi-, ja Keski-Suomessa sateisempi jakso kasvattaa toistaiseksi vain vähän järvien tulovirtaamia ja pinnan nousua.

Seuraavan kymmenen vuorokauden ennustettu sadesumma on 20-30 millimetriä lähes koko maassa. Lapissa Tornionjoen virtaaman kasvu jatkuu, ja jäiden lähdön ennustetaan alkavan äitienpäivän tienoilla Tornion ja Pellon välisellä alueella.

Ylä-Lapissa jääpadot lisäävät tulvariskiä, sillä jäät ovat siellä vielä vahvoja. Muiden Lapin suurten jokien turvahuiput ajoittuvat 2-3 viikon päähän.

Pohjois-Pohjanmaan Iijoella lämpenevä sää kasvattaa virtaamia. Iijoen pääuoman tulvahuipun ajankohdaksi ennustetaan toukokuun puoliväliä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot