Mainos
Mainos

Sateet nostivat äkillisesti tulvaa Etelä-Pohjanmaalla

Viime päivien sateet ovat nostaneet äkillisesti tulvan Etelä-Pohjanmaalla. Kyrönjoella Ilmajoen alueella vedenpinta nousi eilisiltana niin korkealle, että tulvapatoja jouduttiin avaamaan ja vedet päästettiin virtaamaan pengerretyille tulva-alueille. Veden alla on Ilmajoella noin 1 500 hehtaaria peltoa.

Kyrönjoella ongelmana ovat jäälautat, jotka hidastavat veden virtaamista. Jäitä yritettiin saada liikkeelle koko yö kaivinkoneiden avulla. Tänään Kyrönjoen pinta on ollut jo hienoisessa laskussa, mutta uhkana oli Kurikan Pitkämön tulva-altaan täyttyminen. Ellei jäitä ole saatu liikkeelle iltaan mennessä, oli vaara, että vedenpinta joessa nousee uudelleen.

Kaiken kaikkiaan veden alla oli Etelä-Pohjanmaalla tiistaina 3 000-4 000 hehtaaria peltoa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot