Mainos
Mainos

Sateet uhkaavat viljasatoa

Ennätyksellisen lämmin kesä on kypsyttänyt viljat ja kasvikset nopeasti joka puolella maata. Puinteja on jo voitu aloitella erityisesti Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa. Viime päivien sateet ovat kuitenkin vaarassa pilata hyvän satokauden.

– Tilanne näyttää huolestuttavalta. Emme ehkä pääsekään niihin ennustettuihin satotuloksiin, kertoo ProAgria keskusten liiton kehityspäällikkö Terhi Taulavuori.

Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton (MTK) mukaan sateet tulivat huonolla hetkellä, koska laadukkaasta viljasta olisi juuri nyt kysyntää maailmalla.

Lämpimän heinäkuun lopulla julkaistujen ennakkotilastojen mukaan viljasta on odotettavissa yhteensä 3,5 miljardin kilon sato. Maa- ja metsätalousministeriön mukaan sato olisi tällöin puoli miljardia kiloa edellisvuotta suurempi ja vastaisi kymmenen edellisen vuoden keskiarvoa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme