Mainos
Mainos

Säteilyturvakeskus: Ei kännykkäkieltoja kouluihin

Säteilyturvakeskus (Stuk) ei kannata koulujen kännykkäkieltoja. Sen mukaan luotettavaa tutkimustietoa kännykän terveysriskeistä ei ole.

Ylivieskassa Kiviojan alakoulussa oppilaiden kännykät ovat pysyneet suljettuina vuoden alusta lähtien. Koulu haluaa lasten keskittyvän koulutyöhön sekä välttää terveysriskejä, joita sähkömagneettinen säteily voi aiheuttaa lapsille.

- Kännykkäkielto on täysin liioiteltu toimenpide. Meillä on viitteitä siitä, että kännykkäsäteily aiheuttaa jonkinlaisia biologisia vaikutuksia, mutta me emme tiedä, tuleeko niiden seurauksena jonkinlainen terveydellinen haitta.

Filosofian tohtori, tutkija Mikko Ahonen on eri mieltä. Hänen mukaansa tutkimusnäyttöä on jo siitä, että kännykkäsäteily saattaa olla yksi syy muun muassa lasten lisääntyneisiin uniongelmiin ja käyttäytymishäiriöihin.

Koska kännyköiden terveyshaitoista ei ole riittävää tutkimustietoa, Stuk suosittelee välttämään turhaa altistusta. Yksi hyvä keino tähän on naputella asiat kavereille tekstiviestinä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot