Mainos
Mainos

Säteilyturvakeskus: Solariumien valvonta saattaa vähentyä

Solariumien valvonta saattaa pian heiketä, Säteilyturvakeskuksesta (STUK) arvellaan.

Viime vuosina kunnat ovat valvoneet solariumeja hygieniatarkastusten yhteydessä, mutta hallituksen rakenneuudistusohjelmassa vastuu siirretään kokonaan STUKille.

- STUKilla ei ole samoja resursseja tehdä valvontaa kuin kunnilla, STUKin ylitarkastaja Reijo Visuri sanoo.

Yleisimmät solariumien puutteet ovat olleet ohjeistuksessa ja ajastimissa. Liian tehokkaita lamppuja laitteista löytyy muutamia vuodessa, Visuri kertoo.

Hallituksen arvion mukaan valvonnan siirtyminen STUKille säästää kunnilta miljoonan. Suomessa on noin 1 500 solariumlaitetta noin tuhannessa käyttöpaikassa.

Kuntaliitossa muutosta pidetään hyvänä mutta melko merkityksettömänä.

- Ympäristöterveydenhuollossa on paljon valvottavaa, onhan se yksi pikkujuttu pois kunnilta. Ei tällä suurta merkitystä ole, erityisasiantuntija Tarja Hartikainen Kuntaliitosta sanoo.

STUKin Reijo Visuri kertoo, että solariumin säteily on yhtä vaarallista kuin auringon säteily.

- Ajatus solariumin suojaavasta rusketuksesta on harhakäsitys. 

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot