Mainos
Mainos

Säteilyturvakeskus testasi Sosnovyi Borin

Ydinvoimalan reaktorin sammumissyy selvisi. Reaktorista ei ole säteilyvaaraa suomalaisille.

Venäjän Sosnovyi Borin ydinvoimalan reaktoreiden sammumiset ovat herättäneet Suomessa keskustelua säteilyonnettomuuden mahdollisuudesta. Vanhin ykkösreaktori peruskorjattiin tänä vuonna, mutta se on sammunut jo kahdesti suunnitteluvirheen vuoksi. Suomen Säteilyturvakeskuksesta käytiin tarkastamassa, että käynnistysongelmat eivät aiheuta säteilyvaaraa suomalaisille.

Säteilyturvakeskuksen tarkastajat pitävät reaktorin pysähtymistä vaarattomana, ja korjausten jälkeen reaktorit ovat turvallisempia kuin kaksitoista vuotta sitten. Kun peruskorjatun reaktorin koekäyttö loppuu tammikuussa, selviää kuinka kauan reaktori saa jatkaa toimintaansa.

Säteilyturvakeskus seuraa jatkuvasti säteilyarvoja ja tarkkailee ydinvoimaloita. Keksuksen mukaan turvallisuus parantuu koko ajan ja yhteistyö Venäjän ja Suomen välillä on tiivistä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 17.12.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot