Mainos
Mainos

Sateinen kesä huononsi juomaveden laatua

Sateinen kesä on aiheuttanut runsaasti ongelmia talousvedessä.

Yksistään heinäkuussa kahdeksan vesilaitosta raportoi veden likaantumisista Kansanterveyslaitokselle. Tämä on erikoistutkijan Ilkka Miettisen mukaan vain jäävuoren huippu, sillä kaikki tapaukset eivät tule Kansanterveyslaitoksen tietoon.

- Kyllä suomalaisten pohjaveden ottamoiden haavoittuvuus eli nämä pintavalumat, rankkasateiden aiheuttamat pintavalumat näkyvät useissa tapauksissa näiden pohjaveden laadussa. Suosittelisin lämpimästi, että jos on epäiltävissä että tämmöisiä pintavalumia voi esiintyä ja pohjaveden laatu voi muuttua myös rankkasateiden takia, niin silloin tehtäisiin ylimääräisiä näytteenottoja ja veden laadun mittauksia, Miettinen sanoo.

Varsinaisia vesiepidemioita on tänä vuonna ollut vain kolme. Kansanterveyslaitoksen mukaan epävirallinen, väkilukuun suhteutettu tavoite on pysyä alle viidessä epidemiassa vuotta kohden.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme