Mainos
Mainos

Satoja koululaisia vaivannut virus talttumassa

Tohmajärvellä Pohjois-Karjalassa liki 300 koululaista ja opettajaa sairastuttanut vatsatautiepidemia on jo tänään osoittanut laantumisen merkkejä.

-Uusia tapauksia ei ole tullut tietoon eli tilanne näyttäisi olevan rauhoittumaan päin, kertoi johtava lääkäri Martti Tolvanen tänään puolen päivän jälkeen.

Perjantaina norovirukseen sairastuneita oli tiedossa jo 280. Tauti on riehunut viidellä koululla, joissa kaikissa käytetään saman keskuskeittiön ruokaa. Suurimmalta, parinsadan oppilaan Tietäväisen koululta, oli perjantaina poissa reilusti yli puolet oppilaista ja henkilökunnasta.

Ruokaperäiseksi arvioitu epidemia paljastui keskiviikkoiltana.

-Sairastelu on kestänyt keskimäärin pari päivää. Toivon mukaan maanantaina on jo suurin osa koululaisista taas kouluissa.

Sairastuneet ovat kärsineet ripuloinnista, oksentelusta ja jotkut myös kuumeilusta. Tohmajärvellä on runsaat 5000 asukasta.

Kouluilla on ollut tänään käynnissä tehostettu siivous ja desinfiointi.

(MTV-STT)

Lue lisää:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme