Mainos
Mainos

Satoja siivottomia asuntoja ratsataan vuosittain

Terveystarkastajat ratsaavat satoja siivottomia asuntoja vuodessa.

Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen tekemä kysely kertoo, että suurimpien kaupunkien terveystarkastajat paljastavat noin 200 siivotonta asuntoa vuodessa. Suuri osa tapauksista ei edes päädy terveysviranomaisten tietoon, vaan ongelmat ratkaistaan taloyhtiön sisällä.

Terveystarkastajan käynnille on tarvetta, jos siivottomuus aiheuttaa terveyshaittaa. Esimerkiksi pelkkä paha haju ei vielä riitä, vaan käytännössä terveyshaitta voi tarkoittaa vaikkapa sitä, että asunto on sotkettu ulosteilla tai siellä elää tuhoeläimiä.

Terveystarkastajat arvioivat, että tarkastuksia tehdään yhtä paljon omistus- ja vuokra-asuntoihin. Tavallisimmin syynä ovat asukkaan mielenterveys- tai päihdeongelmat sekä korkea ikä.

Vuokrasuhteessa siivoton elämä on lainmukainen häätöperuste. Myös omistusasunnon asukkaan häätäminen on mahdollista ääritapauksissa.

Terveystarkastaja voi antaa asukkaalle siivousmääräyksen tai teettämisuhan eli tarkastaja voi palkata ulkopuolisen siivoojan ja maksattaa laskun asukkaalla.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot