Mainos
Mainos

Satojen tuhansien palkansaajien ansiokehitys lautakunnan käsittelyyn

Ratkaisulautakunta alkaa selvittää satojen tuhansien palkansaajien ansiokehitystä. Vuoden 1999 tuloratkaisussa sovittiin oikedesta siirtää ansiokehitystarkastelu lautakuntaan.

Useiden satojen tuhansien palkansaajien ansiokehitys päätyy tuloratkaisussa sovitun ratkaisulautakunnan käsiteltäväksi.

Kiistanalaisten sopimusten määrä on tavallista suurempi, sillä lähes koko 400 000 työntekijän kuntasektori on riitauttanut palkkakehityksensä. Takaraja vaatimusten esittämiselle päättyi eilen.

Kolmesta palkansaajakeskusjärjestöstä tulevien yli 20 ammattiliiton ja neuvottelujärjestön vaatimukset ratkaistaan elokuun loppuun mennessä, jolloin valtakunnansovittelija Juhani Saloniuksen vetämän ratkaisulautakunnan on määrä tehdä päätöksensä.

Syksyn 1999 tuloratkaisussa sovittiin, että mikäli joku sopimuksen osapuolista katsoo, ettei jonkin alan osalta ole päästy tupon tarkoittamaan lopputulokseen, se voi vaatia ansiokehitystarkastelun siirtämistä lautakuntaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot