Mainos
Mainos

Satonen: Nuorten matalapalkkatuki käyttöön

Työelämä-ja tasa-arvovaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Arto Satosen (kok) mukaan hallitusohjelmassa mainittu alle 25-vuotiaiden matalapalkkatuki pitäisi nyt ottaa käyttöön. Alemmat sivukulut kannustaisivat yrityksiä palkkaamaan uusia nuoria ja jatkamaan nuorten työsuhteita.

Satosen mukaan järkevintä elvytystä on tukea taantuman aikana koulunsa päättävien nuorten pääsyä työhön.

- Kaksi vuotta sitten oli oikea päätös hyllyttää nuorten matalapalkkatuki hyvässä työllisyystilanteessa ja kohdistaa resurssit erityistoimiin syrjäytymisuhan alla oleville nuorille. Nyt huomio on kiinnitettävä siihen, että lisää nuoria ei ajaudu syrjäytymisvaaraan, Satonen sanoo.

Satosen mukaan matalapalkkatuki on lisännyt merkittävästi työnantajien halukkuutta työllistää yli 54-vuotiaita. Viime vuosina työllisyysaste on kasvanut nopeimmin juuri tässä ikäluokassa. Nyt samaa lääkettä on käytettävä nuorten työllistämiseen, Satonen toteaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot