Mainos
Mainos

Sattumaa vai ajoitusta - Wahlroos sekä Nordean että UPM:n johdossa

Kaksi isoa työllistäjää kertoi saman viikon aikana mittavista yt-neuvotteluista. Maanantaina Nordea ilmoitti irtisanovansa Suomessa 650 henkilöä. Tänään UPM puolestaan kertoi sulkevansa tehtaan Kouvolassa ja vähentävänsä yhteensä 1170 henkeä Euroopassa.

Mielenkiintoiseksi yhtälön tekee se, että molempien yhtiöiden hallituksen puheenjohtajina istuu sama mies, Björn Wahlroos.

Hallitus tai sen puheenjohtaja ei yksin päätä yhtiön asioista, mutta hallitus valvoo toimitusjohtajan tekemisiä ja kaikki isot asiat hyväksytetään aina hallituksella.

Nordea perustelee yt-neuvotteluja sillä, että pankkeja koskeva uusi kansainvälinen sääntely nostaa pankkitoiminnan kustannuksia.

Kouvolan tehdas puolestaan ehti toimia vain vajaan vuoden UPM:n omistuksessa ennen kuin tänään ilmoitettiin sen sulkemisesta. UPM osti Myllykosken tehtaan viime vuoden joulukuussa ja kilpailuviranomaiset vahvistivat kaupan tämän kuun alussa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme