Mainos
Mainos

Satunnaisesti kalastavat luistavat usein kalastusmaksusta

Satunnaisesti kalastavat jättävät kalastusmaksut usein maksamatta, kertoo Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos. Maksut jätetään maksamatta, koska järjestelmää ei koeta mielekkääksi tai oikeudenmukaiseksi.

Laitos selvitti kalastajien kokemia esteitä kalastusmaksujen suorittamiselle. Monilla vastaajilla ei esimerkiksi ollut tietoa kalastuslupien myyntipaikoista ja -tavoista tai maksuilla kerättyjen varojen käytöstä.

Kalastuksenhoitomaksu on maksettava, jos harjoittaa muuta kalastusta kuin onkimista tai pilkkimistä ja on 18-64-vuotias. Lisäksi viehe-, verkko- ja katiskakalastusta varten tarvitaan kalastusoikeuden haltijan lupa tai läänikohtainen viehekalastusmaksu.

Aiemman tutkimuksen mukaan vain alle puolet vapaa-ajankalastajista maksaa kalastuksenhoitomaksun.

Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen selvityksessä käytettiin aineistona vuonna 2009 tehdyn postikyselyn vastauksia.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot