Mainos
Mainos

Sauhuttelu loppuu eduskunnan kahvilassa

Maaliskuun alussa voimaan tuleva uusi tupakkalaki pistää tupakoitsijat entistä ahtaammalle myös eduskunnassa. Tupakointi talon suosituimmassa seurustelutilassa kahvilassa on ensi keskiviikosta lähtien kokonaan kielletty. Sauhuttelijoiden käyttöön varataan kuitenkin kahvilan peräosassa oleva erillinen kabinetti.

Eduskunnan kansliatoimikunta vahvisti uudet tupakointiohjeet tänään. Tupakoida saa kahvilan kabinetin lisäksi vain yhden hengen työhuoneissa ja niissäkin sillä ehdolla, että tupakansavua ei leviä muualle.
Viime vuodet kahvilassa on saanut tupakoida vain takaosan pöydissä.

Uuden lain myötä sekään ei ole enää mahdollista, koska tupakansavun kulkeutumista avoimen kahvilan muihin osiin ei voida estää. Tupakkahuoneeksi muuttuvaa kabinettia on käytetty mm. pienimuotoisiin kahvitilaisuuksiin. Se on palvellut myös tv-huoneena. Takavuosikymmeninä kabinetti oli varattu naisten omaksi huoneeksi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme