Mainos
Mainos

Sauli Niinistö lähtee presidenttikisaan

Sauli Niinistö (kok.) lähtee ehdokkaaksi vuoden 2012 presidentinvaaleihin. Hän ilmoitti aikeistaan Helsingissä pitämässään tiedotustilaisuudessa. Niinistö on ollut monissa gallupkyselyissä vastaajien suosikki tulevaksi presidentiksi.

Niinistö sanoi tiedotustilaisuudessaan, että hän haluaa nähdä todellisen kannatuksensa, joka on näkynyt jo gallupeissa. Hän toivoo ehdokkuudelleen tukea laajoilta kansalaispiireiltä.

– On tarkoituksena, että ihmiset haluaisivat osoittaa tukea. Tukiosoitukset voi lähettää osoitteessa niinisto.net, Niinistö sanoi tiedotustilaisuudessa.

Niinistö kokee, että tasavallan presidentillä on edelleenkin merkitystä kansalaisten mielestä. Se vaikutti pitkälti hänen ehdokkuuteen Kokoomus päättää omasta ehdokkaastaan virallisesti loka-marraskuussa.

– Olisi kovin toivottavaa, jos kelpaisin kokoomuksen ehdokkaaksi, Niinistö sanoi.

Niinistö oli ehdolla vuoden 2006 presidentinvaaleissa, mutta hävisi vaalien toisella kierroksella Tarja Haloselle (sdp).

"Kokoomus tiesi jo pitkään"

Niinistön mukaan kokoomuksen puoluetoimisto tiesi jo pitkään hänen presidenttiaikeistaan.

– En nyt osaa päivissä tai kuukausissa sanoa, mutta he ovat olleet jo pitkään tietoisia.

Niinistön ilmoitusajankohtaa on ihmetelty julkisuudessa. Hänen mukaansa ilmoitusta jouduttiin lykkäämään kolmeen otteeseen.

– Ilmoitus lykkääntyi, koska hallitusneuvottelut olivat kesken. En halunnut siihen väliin sotkeentua.

Lisäksi vihreiden Pekka Haavisto on asettunut ehdolle ensi vuoden presidentinvaaleihin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini on sanonut, että hän on todennäköisesti mukana presidenttikilvassa. Myös keskustan Paavo Väyrynen tähyää presidentiksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme