Mainos
Mainos

Sauli Niinistö: Poroshenko vakuutti vievänsä Ukrainaa eteenpäin

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on toiveikas tavattuaan Ukrainan vastavalitun presidentin Petro Poroshenkon. Niinistö tapasi Poroshenkon Puolan-vierailullaan keskiviikkona. 

– Hän oli hyvin päättäväisen oloinen ja esitti omia näkemyksiään siitä miten Ukraina pikku hiljaa, kunhan kriisi ensin voitetaan, lähtisi parlamenttivaalien kautta rakentamaan luottamusyhteiskuntaa, joka kykenisi toimimaan omin päin, sanoo Niinistö MTV Uutisten haastattelussa.

Niinistön mukaan Poroshenko on saanut ukrainalaisilta kannatuksen, jota ei pidä kyseenalaistaa.

– Hän on saanut vaaleissa yli puolet äänistä, ja vaaleissa osallistusmisprosentti oli yllättävänkin korkea.  Kyllä hänellä mandaatti on, ei sitä ei käy kiistäminen.  Keskeisin asia on se, miten akuutti kriisi saadaan Ukrainassa loppumaan.  Kriisillä on myös paljon heijastevaikutuksia - ja ennen kaikkea tunnevaikutuksia - pitkin Eurooppaa.

– Perusongelma taitaa olla se, että Ukrainassa ei ole viimeiseen pariinkymmeneen vuoteen nähty paljon kehitystä, jos vertaa toiseen suurenpuoleiseen maahan kuten Puolaan tai pienempiin uusiin Euroopan unionin jäsenmaihin kuten Slovakiaan. Siellä on menty ihan eri tahtia, sanoi presidentti Niinistö.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme