Mainos
Mainos

Sauli Niinistö vetoaa vaalivoittoon hallitukseen pääsyssä

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Sauli Niinistö pitää itsestäänselvänä, että hänen puolueensa pääsee vaalin suurimpana voittajana myös tulevaan hallitukseen. Hän myös vaatii kokoomukselle lisää ministerinsalkkuja.

Kokoomuksen historiansa toiseksi suurimpaan vaalivoittoon luotsannut SauliNiinistö lähetti aamupäivällä selkeän julistuksen tulevalle hallitustunnustelijalle - mitä ilmeisimmin Paavo Lipposelle. Hän varoittaa demarijohtajaa vilkuilemasta keskustan suuntaan.

Niinistön mielestä kokoomukseen on oltava yhteydessä silloin, kun hallitusta lähdetään rakentamaan.
Presidenttihän antaa mitä ilmeisimmin tunnustelijan tehtävän demarijohtaja Paavo Lipposelle. Eli Niinistön lausunto on tulkittavissa kannanotoksi kokoomus - SDP -hallitusyhteistyön jatkamisen puolesta. Niinistö ei tunnusta tulkintaa oikeaksi, mutta ei sitä kiistäkään.

Kokoomus tuntee saaneensa kansalta valtakirjan jatkaa tiukan budjetin politiikkaa. Sen tulee Niinistöstä näkyä paitsi hallitusohjelmassa, myös salkkujaossa.
(MTV3)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme