Mainos
Mainos

Sauli Niinistölle jopa 156 000 kannattajakorttia – "Mykistävä määrä"

Sauli Niinistön kannattajayhdistys on kerännyt yhteensä 156 000 kannattajakorttia, ilmoittaa yhdistys. Niinistö pyrkii ehdokkaaksi presidentinvaaleihin valitsijayhdistyksen kautta, ja ehdokkuuteen vaaditaan 20 000 allekirjoitettua korttia.

Korttimäärän tilanne on laskettu tänä aamuna.

– Onhan määrä mykistävä. Iso ja kaunis kiitos kaikille, jotka halusivat lähteä mukaan kansanliikkeeseen ja tukemaan Sauli Niinistöä toiselle presidenttikaudelle, sanoo valitsijayhdistyksen vaaliasiamies Heikki A. Ollila tiedotteessa.

Korttien määrä saattaa vielä nousta, sillä niitä voi edelleen palautua pieniä määriä kansanliikkeelle esimerkiksi postitse. Nyt ilmoitetun kannattajakorttien määrän laskemisesta on vastannut Niinistön kansanliike. Korttien virallisesta tarkastuksesta ja laskemisesta vastaa puolestaan Helsingin vaalipiirilautakunta, jolle kortit palautetaan myöhemmin syksyllä.

Virallisen ilmoituksen ehdokkuudestaan ovat tehneet Tuula Haatainen (sd.), Pekka Haavisto (vihr.), Matti Vanhanen (kesk.), Merja Kyllönen (vas.), Laura Huhtasaari (ps.) ja Nils Torvalds (r.).

Myös Paavo Väyrynen pyrkii ehdokkaaksi kannattajayhdistyksen kautta.

Presidentinvaalien ensimmäinen vaalipäivä on 28. tammikuuta.

"Kampanjointi on ollut hyvinkin aktiivista"

Niinistö on ilmoittanut aloittavansa vaalikampanjansa vasta itsenäisyyspäivän jälkeen. Sitä ennen hän osallistuu Elinkeinoelämän valtuuskunnan paneelikeskusteluun (30.10.) ja Paasikivi-seuran, YK-liiton ja UKK-seuran keskusteluun (13.11.). Marraskuun lopulla Niinistö osallistuu myös Maanpuolustuskurssiyhdistyksen keskusteluun.

Niinistön vaalikampanja on kuitenkin ollut jo täydessä vauhdissa sosiaalisessa mediassa, arvioi eilen Mari Marttila, joka tutkii somen käyttöä politiikassa.

– Kampanjointi on ollut hyvinkin aktiivista. Minusta se ei ole mitenkään yllättävää, Marttila sanoi eilen STT:lle.

Niinistön toimintaa istuvana presidenttinä on Marttilan mukaan hyödynnetty kampanjassa runsaasti. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme