Mainos
Mainos

Sauli Niinistöstä on tullut ilmiö – voiko kannatus tulla alas?

Sauli Niinistöä kannattaa presidentiksi Ylen tuoreessa kyselyssä peräti 76% vastaajista. Vaikka Niinistön kannatus luultavasti laskee vaalipäivää kohden, on kuitenkin mahdollista, että hänet valitaan jo ensimmäisellä kierroksella.

Toisena kyselyssä tulee vihreiden Pekka Haavisto, jota kannattaa 14% vastaajista.

MTV:n politiikan toimituksen päällikkö Jussi Kärki arvioi, että on todennäköistä, että Niinistö valitaan uudelleen jo ensimmäisellä kierroksella eli hän saisi yli puolet annetuista äänistä. Tämä olisi historiallista, sillä presidenttiä ei ole koskaan valittu ensimmäisellä kierroksella.

– Kaikissa presidentinvaalissa on syntynyt joku ilmiö ja nyt se ilmiö on poikkeuksellisesti istuva presidentti, Kärki sanoo.

Kärki kiinnittää huomiota myös keskustan ja SDP:n ehdokkaiden huonoihin kannatuslukuihin. Keskustan Matti Vanhasen kannatus on Ylen kysellyssä 2% ja SDP:n Tuula Haataisen 1%. Kärjen mukaan luvuilla voi olla vaikutusta puolueiden puheenjohtajien asemaan.

– Keskusta ja SDP ovat matkalla katstrofaalisen heikkoon tulokseen. Tämä voi vaikeuttaa myös näiden puolueiden puheenjohtajien asemaa kaikkien vanhojen ongelmien päälle.

Kärki arvioi myös, että perussuomalaisten Laura Huhtasaari ei ole saanut taakseen odotetunlaista nostetta. Huhtasaaren kannatus oli mittauksessa 3 %.

– Näyttää siltä, että tälläkään kertaa presidentinvaalit eivät ole suomalaisille mitkään protestivaalit, Kärki arvioi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme