Mainos
Mainos

Sauna helpottaa sydämen vajaatoiminnan oireita

Japanilaisen tutkimuksen mukaan sydämen vajaatoiminnasta kärsivät saavat helpotusta oireisiinsa saunasta. Todennäköinen selitys tähän on saunan suotuisa vaikutus verisuonten seinämän sisäkalvoon.

Tuoreen tutkimuksen mukaan saunan lämpö helpottaa sydämen vajaatoiminnasta kärsivien potilaiden oireita.

Ryhmä japanilaisia sisätautilääkäreitä on tutkinut saunan vaikutuksia sydämen vaajatoiminnasta kärsiviin. Tulokset saunan oireita helpottavista vaikutuksista johtuvat ilmeisesti siitä, että lämpö vaikuttaa edullisesti verisuonten seinämän sisäkalvoon.

Professori Ilkka Vuori sanoo, että kyseessä ei ollut suomalainen sauna, mutta hän uskoo suomalaistenkin saunojen vaikuttavan samalla tavoin sydämen vajaatoimintaa poteviin.

Vuoren mukaan Etelä-Japanin korkeatasoisena pidetty saunatutkimus on pitkälti yhden asialleen omistautuneen tutkijan varassa. Suomessa saunatutkimus on sen sijaan ollut pitkään suvantovaiheessa. Vuori kaipaakin monialaista innostunutta tutkimusryhmää, joka ryhtyisi selvittämään saunan vaikutuksia immunologiseen järjestelmäämme.

Vuori osallistuu kansainväliseen saunakongressiin, joka on koolla Helsingissä 6.-9. elokuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme