Mainos
Mainos

Saunalahti koettelee kytkykauppasäännösten rajoja

Saunalahti markkinoi kuluttajille kuukausivuokralla matkapuhelimia ja palvelupakettia.

Matkapuhelinoperaattori Saunalahti

Saunalahti toi tänään markkinoille uudenlaisen palvelupaketin. Se vuokraa kuluttajille Nokian tai Motorolan puhelimen ja palvelupaketin edullisella kuukausivuokralla.

Suomessa matkapuhelimien ja liittymien kytkykauppa on kiellettyä, vaikka monissa muissa maissa puhelimet myydään juuri liittymien ohessa.

Viestintäviraston mukaan Saunalahden paketti ei suoranaisesti riko kytkykauppasäännöksiä, mutta sen tarjous sotii lain ajatusta vastaan.

- Ainakin hyvin lähellä tilanne on sitä, että tässä toimitaan kytkykauppalain hengen vastaisesti, kun lähdetään toimitusehtoon eli sopimukseen kirjaamaan ehtoja, jotka tämä kytkykauppalaki kieltää, sanoo johtaja Eero Reijonen Viestintävirastosta.

Viestintävirasto aikoo tutkia asian.

- Viestintämarkkinalakia ollaan uudistamassa parhaillaan ja tulemme antamaan tämänkin tapauksen ministeriön käsittelyyn, sanoo Reijonen.

Saunalahden tulkinnan mukaan paketissa ei ole mitään epäselvää. Yhtiön mukaan olennaista on, että asiakas saa helposti puhelinpalvelut kännykkään.

(MTV3)

(Kauppalehden talousuutiset 30.03.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme