Mainos
Mainos

Saunan MM-kisojen järjestäjä: En kommentoi lääkärintodistuksia

Saunomisen MM-kilpailujen johtaja ei halua kommentoida finaalikaksikolta puuttuneita lääkärintodistuksia. Kilpailunjohtaja Ossi Arvela totesi MTV:n uutisille, ettei hän halua antaa saunomisen MM-kisoihin liittyen mitään kommenttia.

Heinolan kaupungin sisäisessä selvityksessä on paljastunut, että finaalissa kilpailleilla venäläisellä Vladimir Ladyzhenskyillä ja suomalaisella Timo Kaukosella ei ollut kilpailuun oikeuttavia lääkärintodistuksia.

Heinolan kaupungin apulaiskansliapäällikön Terhi Mäkiniemi kertoo MTV:n uutisille, että miehiltä oli kuitenkin vaadittu todistuksia. Heidän kanssaan oli suullisesti sovittu todistusten toimittamisesta.

Sääntöjen mukaan kilpailun johto ei olisi saanut päästää finaaliparia saunan lauteille. Mäkiniemen mukaan finalistit osallistuivat kilpailuun kisojen johtajan ratkaisun perusteella.

- Minä en ota kantaa siihen, olisiko heidän osallistumisensa kilpailuun pitänyt evätä. Kilpailun johtaja teki kokonaisarvion ja ratkaisun siinä tilanteessa, Mäkiniemi toteaa.

Finalistit olivat allekirjoittaneet omavastuusopimuksen, jolla he vapauttivat kisan järjestäjän onnettomuuden sattuessa korvausvastuusta.

Heinolassa elokuun 7. päivä järjestetyssä saunomisen MM-finaalissa kilpaillut venäläinen Vladimir Ladyzhensky kuoli ja suomalainen Timo Kaukonen vammautui vakavasti.

Saunomisen MM-kilpailuja tutkitaan nyt rikosnimikkeillä kuolemantuottamus, vammantuottamus ja kokoontumisrikkomus. Epäiltyjä on poliisin mukaan useita.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot