Mainos
Mainos

Saunarauha julistettiin Joutsassa

Kansainvälinen Savusaunaklubi julisti tänään saunan päivänä maailmanlaajuisen saunarauhan. Tänä kesänä saunarauha julistettiin Keski-Suomen Joutsassa.

Julistuksessa toivotaan nykysuomalaisten tutustuvan paremmin esivanhempiemme savusaunakulttuuriin. Julistuksen luki Joutsassa Savusaunaklubin edustaja Eero Välikangas.

-Kiinnostus savusaunoihin ja niiden rakentamiseen on kasvanut kovasti viime vuosina, iloitsee Välikangas. Hänen mukaansa savusaunojen rakentamista on vauhdittanut niiden paloturvallisuuden parantuminen.

Saunarauhan julistuksessa painotetaan, että saunominen ja löylyn luominen on omaa mytologiaamme ja syntyhistoriaamme toistava perinne. Julistuksessa niin ikään todetaan, että saunomisen taito on eloonjäämisoppimme; ihmisen pitää osata myös rauhoittua.

-Saunarauhan julistus myös varoittaa tuomasta saunaan mitään epähygieenisiä tai epämoraalisia käytäntöjä, Välikangas täydentää. Neljällä kielellä luettua saunarauhan julistusta kuuntelemassa Huttulan vanhan tilan savusaunalla oli vieraita useista maista. Tapahtuman järjestivät Kansainvälinen Savusaunaklubi ja Joutsan Löylyä elämään -klubi.

Maailmanlaajuinen saunarauha julistettiin nyt kahdeksannen kerran.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme