Mainos
Mainos

Saunasymbolit uusiksi – nyt turistikin ymmärtää, mitä saunassa pitää ja saa tehdä

Saunojia muun muassa hotelleissa ja uimahalleissa opastavat saunasymbolit on uusittu. Kuvissa kerrotaan muun muassa, että kännykän käyttö on saunassa kielletty ja opastetaan missä voi ottaa löylyä ja missä virvoitella itseään.

Symbolit suunnitteli Sauna from Finland ry:n toimeksiannosta Pasi Tiisanoja Lahden Muotoiluinstituutin opinnäytetyönä.

Symbolien lisäksi on julkaistu saunomisohje. Erityisesti ulkomaalaiset ovat usein hämmentyneitä siitä miten suihkuissa, saunassa ja uima-altailla pitäisi toimia.

– Suihku- ja löylytiloista ei löydy henkilökuntaa, johon voisi pulmatilanteissa heti turvautua,  Esimerkiksi vihtomiseen tai vilvoitteluun ei ollut olemassa kunnollisia symboleita. Symbolikirjastossa on nyt iso määrä opastavia, kehottavia ja kieltäviä symboleja, joiden avulla saunaelämyksestä saadaan sujuva, toiminnanjohtaja Carita Harju Sauna from Finlandista kertoo.

Sauna from Finland -yhdistys kertoo tiedotteessaan, että sen tavoite on kehittää suomalaisesta saunaelämyksestä maailmanluokan hyvinvointituote, jonka perässä Suomeen halutaan matkustaa.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme