Mainos
Mainos

"Saunaturma tuskin horjuttaa Suomen mainetta"

Heinolan saunakilpailun traaginen loppu on saanut valtavasti huomiota kansainvälisessä mediassa.

Monet ulkomaalaiset verkkokeskustelijat ovat ihmetelleet muun muassa sitä, miten sivistysmaa voi sallia tällaisen kisan järjestämisen. 62-vuotiaan venäläismiehen menehtymiseen johtanutta kilpailua on kutsutta barbaariseksi, ja se on tuomittu laajasti.

Vaikka sauna on tärkeä osa Suomi-kuvaa, maabrändi-työryhmän jäsen ei kuitenkaan usko onnettomuuden horjuttavan Suomen mainetta maailmalla.

- Urheilu kaikissa muodoissaan sisältää vaarallisuus- ja riskielementin. Se, että tämä kilpailu päättyi näin dramaattisesti, liittyy lähinnä urheilun ja kilpailuhenkisyyden maailmanperinteeseen pikemminkin kuin saunakulttuuriin, sanoo brändiryhmän jäsen, historian professori Laura Kolbe.

Keski-Suomessa rakennetaan saunan ympärille kokonaista konseptia. Maakunta haluaa julistaa itsensä maailman saunamaakunnaksi, ja mukana on jo noin sata yritystä ympäri Suomen.

Sauna From Finlandin mukaan yksi keino mielikuvan parantamiseksi olisi lähettää maailmalle erityinen saunalähettiläs.

- Hän pystyisi kertomaan saunasta ja poistamaan vääriä mielikuvia. Olemme tehneet esimerkiksi saunomisohjeet ulkomaalaisille, jossa kerrotaan, miten saunominen edistää hyvinvointia, kertoo kehittämispäällikkö Carita Harju. - Siinä mielessä tämä tapaus harmittaa, että kyse oli ääriolosuhteista. Nyt olisi tärkeää luoda oikea mielikuva siitä, että me emme kukaan varmasti viihdy kovin pitkään yli 110-asteisessa saunassa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme