Mainos
Mainos

Sauri: Eläkeuudistuksessa piilee köyhyysloukku

Vanhuus- ja perhe-eläkkeitä aletaan vuodesta 2010 alkaen rajoittaa niin sanotulla elinaikakertoimella.

Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtaja Pekka Sauri varoittaa eläkeuudistuksessa piilevästä köyhyysloukusta. Hänen mukaansa uudistus uhkaa luoda köyhyysloukun työkyvyttömyyseläkkeellä oleville. Sauri muistuttaa, että työkyvyttömyyseläkkeellä olevat ovat useimmissa tapauksissa keskimääräistä pienituloisempia.

Vanhuus- ja perhe-eläkkeitä aletaan vuodesta 2010 alkaen rajoittaa niin sanotulla elinaikakertoimella. Tällä halutaan hillitä eläkekulujen kasvua.

Eläkeuudistuksessa on pyritty varautumaan eliniän oletettuun pidentymiseen ja eläkeläisten määrän suhteelliseen kasvuun. Samalla ihmisiä halutaan kannustaa jatkamaan työelämässä mahdollisimman pitkään.

Sauri katsoo, ettei eläkejärjestelmän kannustinta ole oikeudenmukaista käyttää niiden ihmisten rankaisemiseen, joiden työura päättyy ennenaikaisesti sairauden tai vamman vuoksi. Syntymässä oleva tuloloukku on hänen mielestään mahdollista vielä korjata luopumalla vanhuuseläkettä laskevasta kertoimesta työkyvyttömyyseläkkeellä olevien kohdalla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot