Mainos
Mainos

Sauri: Kuntien valtionosuusjärjestelmään kannattavuutta

Vihreän liiton valtuuskunnan puheenjohtaja Pekka Sauri perää kuntien uudelta valtionosuusjärjestelmältä kannustavuutta parempaan yhteistyöhön peruspalvelujen tuottamisessa.

Pekka Sauri

Vihreän liiton valtuuskunnan puheenjohtaja Pekka Saurin mukaan vaarana on, että jos uusi kuntien valtionosuusjärjestelmä perustuu nykyiselle kuntajaolle ja nykyisille veroprosenteille, se saattaa ylläpitää taloudellisesti kestämätöntä palvelujen järjestämismallia.

-Ovelien kuntien kannattaisi myös ensi tilassa leikata tuloveroprosenttejaan keskimääräisen veroprosentin tasalle siinä toivossa, että uusi järjestelmä tarkistettuine verotulontasauksineen takaa kaikille kunnille joka tapauksessa riittävät resurssit, Sauri sanoi puoluevaltuuskunnan kokouksessa Helsingissä tänään.

Kokouksessa alustanut kuntatalouden selvitysmies Jukka Pekkarinen torjui Saurin kritiikin.

-Ei nykyisessä eikä entisessäkään valtionosuusmallissa kunta saa lisää valtionosuuksia sillä, että se laskee veroäyriään. Se väärinkäsitys täytyy torjua, Pekkarinen vastasi Saurille.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme