Mainos
Mainos

Sauri: Metroremontti tehdään lumikaaoksesta huomimatta

Metroliikenne Helsingissä on poikki lauantain ja sunnuntain uuden ohjausjärjestelmän asennustöiden takia.

Metron sulkeminen osuu keskellä Antti-myrskyä, ja maanpäällinen liikenne kamppailee lumiongelmien kanssa. Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri uskoo, että ylimääräiset bussi- ja ratikkalinjat paikkaavat metroa tehokkaasti viikonlopun aikana.

– Ei tämä remontti tietysti helpota liikennetilannetta. Ennusteiden mukaan pahin myräkkä on illalla ohi. Saamme pääväylät auratuksi, ja korvaavat bussit pääsevät hyvin kulkemaan. Bussit kulkevat tiheästi, niihin pääsee kyytiin myös keskiovista ja lisäksi yksi ylimääräinen ratikkakin on liikenteessä. Uskon, että tästä remontista ei aiheudu suurempaa ongelmaa, jos myrsky suostuu väistymään.

Saurin mukaan asennustöiden siirtämistä ei harkittu.

– Ei sitä hommaa voinut siirtää. Tällaisen myrskyn iskemistä on vaikea ennakoida ja jos asennusta olisi siirretty, sielläkin olisi saattanut olla talvi ja myräkkä vastassa. Tällä nyt mennään, Sauri sanoi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme