Mainos
Mainos

Sauri säilyttäisi aseet muualla kuin kotien kaapeissa

Aseiden säilytys keskitetysti vähentäisi Hyvinkään kaltaisten tekojen todennäköisyyttä, sanoo Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtaja Pekka Sauri. Hän toimi aikoinaan puheenjohtajana Kauhajoen koulusurmia tutkineessa lautakunnassa.

– Ylivoimaisesti tehokkain tapa estää tällaisia tekoja on rajoittaa aseiden saatavuutta ja valvoa niiden säilytystä, Sauri sanoo.

Sauri ei pidä mahdollisena sitä, että aseiden säilyttämistä kodeissa pystyttäisiin valvomaan kovin tarkasti. Hänen mielestään Hyvinkään ampuminen osoittaa, että aselaissa on yhä paljon parantamisen varaa.

Aseiden säilytystä on pohdittu sisäministeriössä jo aiemmin. Poliisijohtaja Pentti Saira ministeriön poliisiosastolta kertoo, että mahdollisina säilytyspaikkoina ovat olleet esillä ampumaradat, poliisiasemat ja metsästysseurat. Aseiden säilyttäminen tietyssä paikassa on kuitenkin nähty ongelmallisena.

– Aseiden hakeminen ja vieminen ovat yhtä lailla turvallisuusriski kuin kotona säilyttäminen. Lisäksi paikka olisi aikamoinen kustannus ja vartiointikohde sen pitäjälle, poliisijohtaja Saira sanoo.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot