Mainos
Mainos

Sauri vetämään Kauhajoen koulusurmien tutkintaa

Kauhajoen syyskuisten koulusurmien tutkinta pääsee todella käyntiin, kun valtioneuvosto asetti tänään tutkintalautakunnan selvittämään tapahtumia. Lautakuntaa ryhtyy johtamaan Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtaja apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri.

Lautakunnan tehtävät ovat samat kuin aiemmin tässä kuussa nimetyn Jokelan koulusurmia tutkivan lautakunnan. Tarkoituksena on muun muassa selvittää mahdollisuuksia ehkäistä muita samankaltaisia tapahtumia.

Lautakunta käy läpi tapahtumien kulkua sekä viranomaisten ja muiden ihmisten toimintaa. Tutkittavana on myös aselupien myöntämismenettely sekä tiedotusvälineiden, internetin ja tietokonepelien mahdolliset vaikutukset tekoon.

Surmaajaan liittyviä asioita voidaan selvittää vain, jos se on välttämätöntä vastaavien tapahtumien ennaltaehkäisylle.

Lautakuntien työ tuli mahdolliseksi, kun eduskunta antoi lainmuutoksella siihen riittävät valtuudet. Nyt lautakunnat pääsevät tutustumaan myös salassa pidettäviin tietoihin.

Kauhajoella ammattikorkeakoulun oppilas surmasi yhdeksän muuta oppilasta, opettajan ja lopulta itsensä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme