Mainos
Mainos

Savitaipaleella koululaiset huumetestiin

Huumeet ovat levinneet nopeasti nuorten keskuuteen, myös pienillä maaseutupaikkakunnilla. Savitaipaleella ongelmaan on tartuttu kovin ottein: sekä yläasteella että lukiossa koululaiset passitetaan huumetestiin, jos vanhemmat niin haluavat.

Rehtori Risto Huusari Savitaipaleen yläasteelta sanoo, että yllätystesteissä kerrallaan testataan satunnaisesti aina yksi luokka. Testit tehdään virtsanäytteestä, joka annetaan lääkärin valvonnassa.

Pääkaupunkiseudun huumepoliisit eivät innostu koululaisten huumetestauksesta. Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnio luottaa enemmän valistukseen ja pitää vapaaehtoista huumetestausta erittäin monimutkaisena asiana. Yksi pahimmista ongelmista on Aarnion mielestä leimautumisen vaara.
(MTV3)

Ulla Pulliaisen Seitsemän uutisten juttu Savitaipaleen huumetesteistä. (1:47) haastateltavina Savitaipaleen yläasteen rehtori Risto Huusari ja Savitaipaleen terveyskeskuksen kouluterveydenhoitaja Sinikka Laine.

Kuuntele Helsingin huumepoliisin päällikkö Jari Aarnion kommentit huumetesteistä. (0:21)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot