Mainos
Mainos

Savon Sanomat: Häkämies rauhoittelee Talvivaara-kohua

Elinkeinoministeri Jyri Häkämies (kok) rauhoittelee Talvivaaran kaivoksen päästöistä noussutta kohua Savon Sanomissa tänään.

Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr) on väläyttänyt lupaviranomaisten mahdollisuutta sulkea kaivos, jos ympäristölle aiheutuu peruuttamattomia haittoja.

– Sanoin Niinistölle, että asia ei ole poliittinen, eikä ministerien tehtävänä ole tuomarina toimiminen. On viranomaisten tehtävä valvoa ympäristölainsäädännön noudattamista, ja yritysten velvollisuus on noudattaa lakeja, Häkämies korosti lehdelle.

Häkämiehen mielestä tilanne on kuumentunut liikaa. Hänen mukaansa Sotkamossa sijaitsevan Talvivaaran ympäristöongelmat ovat vakavia, mutta niiden suhteen on menty parempaan suuntaan.

Vesistöistä kaivoksen lähistöltä on mitattu kohonneita päästöarvoja. Poliisi selvittelee, onko asiassa syytä epäillä ympäristörikosta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme