Mainos
Mainos

Savon Sanomat: Hukkuneiden määrästä kerrotaan alakanttiin

Suomessa hukkuu paljon väitettyä enemmän ihmisiä, kirjoittaa Savon Sanomat.

Useat tiedotusvälineet käyttävät Suomen Uimaopetus- ja Hengenpelastusliiton (SUH) laskelmia hukkuneista. Nämä luvut ovat lehden mukaan selvästi alakanttiin.

Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan viime vuoden huhtikuun ja tämän vuoden maaliskuun välisenä aikana veteen kuoli 330 ihmistä, joista suurin osa hukkui. SUH:n mukaan viime vuonna hukkuneita olisi ollut vain 167.

Onnettomuustutkimuskeskuksen johtava tutkija Kai Valonen sanoo Savon Sanomille, että SUH:n luvuissa on virheitä aiemmiltakin vuosilta.

Tutkimuskeskus selvittää parhaillaan jättitutkimuksessaan veteen kuolleiden määrää suoraan poliisilta ja oikeuslääkäreiltä. SUH sen sijaan perustaa tietonsa lehdistöseurantaan.

SUH ja monet muut järjestöt saavat valtiolta rahoitusta tiedotus- ja valistustyöhön. Lehti kuitenkin huomauttaa, että järjestöjen jakamat tiedot esimerkiksi siitä, kuinka paljon erilaisissa onnettomuuksissa on kuollut ihmisiä, on todettu usein vääriksi.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme