Mainos
Mainos

Savon Sanomat: Ilmavoimat epäilee tietovuotoa Hornet-uutisoinnissa

Ilmavoimat saattaa aloittaa sisäisen tutkinnan mahdollisesta tietovuodosta, joka koskee Hornet-hävittäjien toimintaa ilmatilaloukkauksissa. Asiasta kertoo Savon Sanomat.

Lehti kertoi eilen, että Ilmavoimien Hornetit eivät olleet välittömässä valmiudessa viimeviikkoisen ilmatilaloukkauksen aikaan.

Ilmavoimien komentajan Kim Jäämeren mukaan jutussa oli osin virheellistä ja osin salassa pidettäviä tietoja, joita ovat muun muassa tukikohtien sijainnit, päivystyskoneiden määrät ja varustus.

Jäämeren mukaan on väärin väittää, että tunnistuslento tehtiin neljä tuntia myöhässä, koska koneet näkyivät ilmatilannekuvassa ja niihin päätettiin olla reagoimatta.

– Toisen kohdalla tehtiin johtopäätös epätavallisesta toiminnasta ja kolmatta mentiin katsomaan. Se oli harkittua toimintaa, hän sanoo lehdelle.

Jäämeren mukaan Ilmavoimien valmius on riittävä, mutta sen pitää myös olla tarkoituksenmukainen. Hävittäjien pitäminen jatkuvasti korkeassa valmiudessa tulisi kalliiksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme