Mainos
Mainos

Savon Sanomat: Isoista juhlista ilmoitettava poliisille

Tavallista isompien juhlien järjestämisestä voi joutua ilmoittamaan poliisille, vaikka kyse olisi yksityistilaisuudesta, kirjoittaa Savon Sanomat. Ilmoituksen voi joutua tekemään esimerkiksi isoista ylioppilasjuhlista.

Komisario Ilpo Kortelainen Pohjois-Savon poliisista kertoo lehdelle, että lainsäädäntö on ennallaan, mutta asiaan on tulossa aiempaa yhtenäisempi ja tiukempi linja koko maassa.

Kortelainen muistuttaa, että vaikka omasta mielestään ei olisi järjestämässä yleisötilaisuutta, kokoontumislain mukainen yleisötilaisuuden määritelmä voi täyttyä.

Näin käy esimerkiksi, jos vieraita on yli 200, ulkona soittaa bändi, kaikki vieraat eivät mahdu sisälle tai jos autoja joudutaan pysäköimään ajoradalle.

Kortelaisen mukaan neuvoa kannattaa kysyä poliisilta, jos paikalla tarvitaan liikennejärjestelyjä tai järjestyksen valvontaa.

Poliisi voi vaatia tietyn määrän järjestyksenvalvojia tapahtumaan tai suunnitelman liikennejärjestelyistä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme