Mainos
Mainos

Savon Sanomat: Joka kymmenes lukuvuosimaksun piirissä oleva yliopisto-opiskelija maksaa laskun itse

Suomen yliopistoissa viime syksynä aloittaneista opiskelijoista lukuvuosimaksunsa kokonaan itse maksaa vain noin 130, ilmenee Savon Sanomien yliopistoille tekemästä kyselystä.

Kyseessä on viime vuoden elokuussa voimaan tullut lukukausimaksu, joka koskee EU:n ja ETA-maiden ulkopuolelta tulleita korkeakouluopiskelijoita. Maksu ei koske ennen viime syksyä aloittaneita.

Lehden mukaan lukuvuosimaksun kokonaan itse maksavien määrä on noin 10 prosenttia EU:n ja ETA-alueen ulkopuolisten aloittajien joukosta.

Useimmiten opiskelijat hoitavat maksun stipendillä tai apurahalla.

Lehti kysyi asiaa 15 yliopistolta ja 13 vastasi kyselyyn. Vastausta ei saatu Svenska handelshögskolanista eikä Maanpuolustuskorkeakoulusta. Kyselyä ei tehty ammattikorkeakouluille.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot