Mainos
Mainos

Savon Sanomat: Kuljetusalan talousrikokset liikkuvan poliisin syyniin

Liikkuva poliisi alkaa tutkia kuljetusalan talousrikollisuutta. Savon Sanomien mukaan liikkuva poliisi perustaa ensi vuodeksi ammattiliikenteen tutkintaryhmän, joka jatkaa poliisin tänä vuonna aloittamaa kuljetusalan harmaan talouden torjunnan projektia.

– Kuljetusalalla eniten epätervettä kilpailua aiheuttavat pimeät kuljetukset ja kuljettajat, laiton ulkomaisen kaluston käyttö, halpatyövoima ja velvoitteiden laiminlyönnit. Pimeät kuljetukset ajetaan ilman liikennelupaa tai maksamatta veroja, sanoo komisario Antti Koskela liikkuvasta poliisista.

Projektin on tarkoitus myös tukea liikenneturvallisuutta, kun tiellä puututaan kilpailua vääristäviin liian pitkiin ajoaikoihin ja ylikuormiin.

– Tammi-lokakuussa poliisi kirjasi kuljetusalan harmaaseen talouteen liittyen koko maasta 200 tapausta, joista rikosnimikkeeltään eniten oli väärennyksiä: 106 tapausta.·Luvatonta liikennöintiä kirjattiin 30 ja paljastinlaiterikkomuksia 34, Koskela jatkaa.

Koskelan mukaan väärennökset ja paljastinlaiterikkomukset liittyivät ajo- ja lepoaikoja kirjaavan piirturin tietojen väärentämiseen tai manipulointiin lisälaitteella.

Selvitys on ensimmäinen laatuaan, joten sillä ei ole vertailuaineistoa. Liikkuvan poliisin mukaan rikostapausten määrä 10 kuukauden ajalta vaikuttaa kuitenkin isolta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot