Mainos
Mainos

Savon Sanomat: Oulun vaalipiiri synnyttänyt eniten kansanedustajia

Oulun seudulla on varsinaista paikkamääräänsä suurempi edustus eduskunnassa, jos katsotaan istuvien kansanedustajien syntymäpaikkoja, kirjoittaa Savon Sanomat.

Lehden mukaan kansanedustajista 24:n syntymäpaikaksi on kirjattu jokin Oulun vaalipiirin alueella sijaitseva kunta. Se on eniten kaikista vaalipiireistä. Oululla on 18 paikkaa eduskunnassa.

Toiseksi suurin kansanedustajien tuottajavaalipiiri on Helsinki, jonka alueella on kirjattu syntyneeksi 23 kansanedustajaa. Kolmanneksi kiri Vaasan vaalipiiri, jonka kunnissa kansanedustajista on syntynyt 22.

Turun yliopiston politiikan professorin Timo Soikkasen mielestä luvut kuvastavat pohjoisesta etelän kaupunkeihin suuntautuvaa muuttoliikettä. Hänen mukaansa luvuilla voi olla vaikutusta siihen, miten eri alueiden asioita ymmärretään Arkadianmäellä.

– En usko, että pelkällä syntymisellä jossakin on merkitystä mutta sillä on, missä on asunut nuoruutensa ja koulunsa käynyt, Soikkanen arvelee.

Suomen suurin vaalipiiri Uusimaa on synnyttänyt kansanedustajista yllättäen vain 15, vaikka eduskuntapaikkoja sillä on 35.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme